Onderwijs

Aftellen voor het Microsoft Global Forum in Washington DC

Microsoft Partners in Learning Global Forum 2011Zaterdag 5 november a.s. vertrek ik samen met zeven innovatieve collegae uit het Nederlandse onderwijsveld naar  Washington DC.  Meer informatie over de deelnemers vindt u hier.

Namens de Microsoft Corporation ben ik als Mentor uitgenodigd voor deelname aan het Global Forum in  Washington DC. Dit forum maakt deel uit van het Partners in Learning for Schools Program van Microsoft.  Aan dit Forum zullen ruim 700 innovatieve onderwijs professionals uit meer dan 75 landen deelnemen. Dit  internationale onderwijsprogramma is gericht op het primair- en voortgezet  onderwijs. Het programma ondersteunt initiatieven voor ICT-vernieuwingen.
De Droomspiegel, katholieke basisschool voor daltononderwijs, waar ik  adjunct-directeur ben, heeft  zich zover ontwikkeld dat mijn directeur en ik vorig jaar tijdens het Global Forum in Kaapstad de status van Mentor School in ontvangst hebben mogen nemen.  Ik heb wederom het genoegen om deel te nemen aan het Global Forum.

In Washington DC. begeleid ik een groep  buitenlandse Pathfinder scholen in hun transitie naar 21e eeuws onderwijs. Daarnaast coach ik Basisschool Het Kristal uit De Dordrecht, de nieuwe ISP Pathfinderschool in Nederland. Het is een druk, maar veelbelovend programma met o.a. keynotes van Anthony  Salcito, vice-president Worldwide Public Sector bij  Microsoft, scholenbezoek, workshops, een scholen tentoonstelling van innovative teachers en innovative schools.

Ik houd iedereen gedurende het forum op de hoogte via deze website en mijn Twitter account.

Daarnaast zal er regelmatig worden geblogd op de blog van Microsoft Partners in Learning Nederland: http://www.partnersinlearning.nl/.

Het Global forum is ook te volgen via de onderstaande social media:
https://www.facebook.com/partnersinlearning?sk=app_118696988208578 en
http://twitter.com/#!/search?q=%23PILGF

Hartelijke groeten,

Kristian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.