Onderwijs

Butterflyfestival 2012 Microsoft groot succes

Leren met ICT is niet meer weg te denken uit het onderwijs. Het brengt leerlingen, leerkrachten en scholen in verbinding met elkaar en anderen. Microsoft ‘Partners in Learning’ stelt het onderwijs in staat deze verbindingen ook wereldwijd tot stand te brengen en te onderhouden. In Nederland hebben afgelopen jaren leerkrachten en scholen deelgenomen aan projecten als het Innovative Education Forum (IEF) en Innovative Schools Program (ISP). Op vrijdagmiddag 22 juni 2012 deelden leerkrachten en scholen die hebben deelgenomen aan IEF en ISP de opgedane ervaringen op het Butterfly Festival. Namens De Droomspiegel heb ik onze schoolvisie en het Digitaal  Portfolio in OneNote Office 365 gepresenteerd.

Het was een inspirerende middag waarin ik veel kennis en inspiratie heb opgedaan op gebied van ICT-gebruik in het onderwijs. Er waren twee rondes met presentaties waarin leerkrachten en scholen hebben verteld wat ze binnen IEF en ISP gedaan hebben, waarop ze trots zijn en wat de deelname voor hen heeft opgeleverd.

  • Binnen het Innovative Education Forum (IEF) wisten diverse leerkrachten op Europees nivo prijzen in de wacht te slepen, afgelopen jaar vond dat zelfs op Internationaal nivo plaats;
  • Binnen het Innovative Schools Program (ISP) kan Nederland trots zijn op twee Mentorschools en een Pathfinderschool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.