Onderwijs

Evalueren… ‘Practice what you preach’

Na een bezoek aan het International Education Forum (IEF) 2010 in Kaapstad reis ik dit jaar af naar Washington DC in de Verenigde Staten voor het Global Forum. De vlucht is prettig verlopen met goed eten aan boord, wij zijn goed aangekomen in het JW Marriott hotel in downtown DC op een steenworp afstand van ‘The White House’. Tijdens de vlucht naar DC heb ik de laatste zaken voorbereid voor de presentatie van De Droomspiegel t.b.v. School Exhibit op woensdag. David le Clercq, Docent aan het Helen Parkhurst (Daltonschool voor Voortgezet Onderwijs) uit Almere is één van de heren uit het reisgezelschap. Hij neemt in DC deel aan het Partners in Learning Institute als Teacher/Coach. Microsoft heeft ons gevraagd om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Aan het werk...Wij hadden gelijk het idee dat da manier om te evalueren moet passen in onze visie op 21e eeuws onderwijs, dus niet wéér één of ander evaluatierapport op papier, die vervolgens zal verdwijnen in een stoffige bureaula, waar vervolgens niemand wat aan heeft. Gedurende de vlucht zijn wij druk bezig geweest om een script te schrijven voor deze film. Wij blikken hierin terug op wat onze leerervaringen van de afgelopen periode. Wij zijn wij gedurende onze reis als Mentor- en Pathfinderschool tegengekomen; leerpunten, obstakels, succeservaringen. Dit filmpje zal verschijnen op de Partners in Learning site van Microsoft, om zo de kennis goed te kunnen delen.

Nu ga ik naar beneden om te ontbijten het is 07:50, vandaag (lees zondag 6 november) heb ik om 09.00u een eerste overleg met alle Coaches. Ik Coach dit jaar de Nederlandse Pathfinder School Het Kristal uit Dordrecht. Aansluitend de voorbereiding als Mentor School op de groep internationale Pathfinder Scholen. Ik ben erg benieuwd naar de inhoud van deze dag. Tot een volgende blog.

Groeten,
Kristian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.