Onderwijs

Microsoft 365 voor managementinformatie binnen onderwijs binnen de Scholengroep Katholiek Onderwijs Flevoland en Veluwe (SKO)

Onderwijsbureau Meppel gaat voor het College van Bestuur van de SKO Flevoland en Veluwe zorgen dat alle relevante informatie van de 28 aangesloten scholen in één platform-onafhankelijk, centraal systeem bijgehouden kan worden, genaamd mijnonderwijsportaal.

Met Microsoft 365 beschikken bestuur en schoolleiding binnenkort op ieder moment en vanaf iedere locatie over real-time, gestructureerd inzicht in zaken als begrotingen en verzuimgegevens. Ook ParnasSys, het leerlingvolgsysteem, wordt in de SharePoint oplossing geïntegreerd. Het College van Bestuur de individuele medewerker op persoonlijk- en doelgroep-niveau bereiken.

Kristian Van den Berg, Projectleider Onderwijsinnovatie en ICT van de SKO Flevoland en Veluwe en adjunct-directeur van Innovatieve Microsoft Mentorschool ‘De Droomspiegel’, legt uit: “De 28 scholen die onder onze stichting vallen, werken nu op sommige vlakken nog ouderwets met papieren dossiers en mappen, en met meerdere versies van bestanden. Het streven is om voor de zomervakantie live te zijn met één transparant archiveringsysteem dat de organisatiedoelstellingen monitort conform het INK managementmodel.”

Het totaalconcept waar de SKO naar streeft is schaalbaar en toekomstgericht. Door middel van single-sign-on kunnen de medewerkers alle informatie raadplegen waar zij recht toe hebben. Infotopics, partner in business intelligence (BI) en datavisualisatie, zorgt er daarnaast voor dat alle relevante stuurinformatie beschikbaar komt in het SharePoint portaal.

Vincent Heijckmann, mede eigenaar van ETTU en verantwoordelijk voor het partnerbeleid, geeft aan dat SKO met training en scholing al snel efficiency en besparingen zal kunnen realiseren. Alleen voor SharePoint en enkele lokale systemen zijn straks nog servers nodig.

Leerlingenportaal
Na implementatie van het bestuurs- en de schoolportalen vanuit Onderwijsbureau Meppel, zal ook het leerlingenportaal met alle persoonlijke ‘about me’ informatie worden toegevoegd. Zo wordt leerling- en ouderbetrokkenheid via de social component gestimuleerd. Leerlingen worden middels een digitaal portfolio in OneNote in kaart gebracht, aan de hand van de theorie van de Meervoudige Intelligentie psycholoog Howard Gardner.

Op 20 mei a.s. zal Kristian Van den Berg in Den Bosch onder meer de eerste resultaten en nieuwe huisstijl van SKO presenteren tijdens het SamSam Congres over technologie in onderwijs. Inschrijven voor mijn presentatie Grenzeloos leren en samenwerken binnen het primair onderwijs is mogelijk via onderstaande link:
http://samsamcongres.nl/nieuws/grenzeloos-leren-en-samenwerken-binnen-het-primair-onderwijs.aspx

SamSam 2014

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.