Onderwijs

Verslag bezoek British Educational Training and Technology Show (BETT), Londen

The British Educational Training and Technology Show

Dinsdagavond zijn we na aankomst op de luchthaven via een korte reis met de Underground aangekomen in ons hotel in Londen. ‘s Avonds hadden we een diner in het restaurant van ons hotel. Woensdagmorgen begon de dag met een presentatie in het Executive Briefing Centre van Apple in Londen. Er werd hier een presentatie gehouden door de Westside Community School uit Obama Nebraska. Op deze school hebben alle tweeduizend studenten en ongeveer vijfhonderd medewerkers, een eigen (Apple Macbook) laptop.
Laptops worden geintegreerd gebruikt binnen het onderwijs. Het beheer van de laptops is professioneel geregeld binnen de eigen school. Er kan bij calamiteiten, eenvoudig een nieuw image op de computer worden gezet. Er zijn duidelijk afspraken met de studenten gemaakt over het gebruik van de laptops. Na een lunch vertrokken we met een bus naar de BETT. Hier heb ik me georienteerd op educatieve content voor De Droomspiegel. Ik heb een aantal mooie pakketten bekeken de goed bruikbaar zijn. Woensdagavond hadden we een diner met het Apple gezelschap op de Thames.

Donderdagmorgen zijn we met de bus naar de Crosshall Junior School in St. Neots, Cambridgeshire gereden. Deze school maakt volledig geintegreerd gebruik van ICT binnen het onderwijs. De visie van de school is om kinderen vanuit kracht te benaderen. Kinderen leren hier om intrinsiek samen te werken, zelfkritisch te zijn en verantwoordelijkheid te nemen voor elkaars leerproces. ICT wordt hier als een instrument gebruikt tijdens het leren en het lesgeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.