Onderwijs

Wethouder Peeters bezoekt De Droomspiegel

René Peeters wethouder onderwijs, bezocht op 11 mei de katholieke Dalton basisschool De Droomspiegel in Almere Poort. De kwaliteit van het basis- en voortgezet onderwijs in Almere moet verbeteren. Almere kent nu 30% (zeer) zwakke scholen.

Dit betekent ook dat in Almere het met 70% van de scholen wel goed gaat. Elke maand bezoekt de wethouder een van deze scholen. Vaak zijn deze scholen op een of andere manier onderscheidend bezig om de kwaliteit van het onderwijs in hun school te verbeteren. De Droomspiegel is heel actief op het gebied van ICT.

Wethouder Peeters krijgt van leerlingen van De Droomspiegel uitleg over het gebruik van laptops op de school. Ook zijn er twee iPods voor de leerlingen waarop taallessen herhaald worden.
Foto: Fred Rotgans

Tijdens het bezoek waren naast de directie en leerkrachten, ook ouders en leerlingen aanwezig. Het gesprek met ouders ging voornamelijk over hoe zij de samenwerking met de school ervaren. De ouders gaven aan het continurooster (8.30-14.00 uur; lunch op school) en de manier waarop ICT geïntegreerd is in school hen aanspreekt. De laagdrempeligheid van de directie en het gevoel dat er echt naar ouders geluisterd wordt spreekt de ouders aan. Zij vroegen extra aandacht aan de gemeente voor de verkeersveiligheid rondom de school en noemden een aantal voorbeelden van onveiligheid. Wethouder Peeters zei aan het eind van het werkbezoek dat de school een compliment verdient; De Droomspiegel gaat uit van de vraag het kind. In gesprek met de leerlingen was hem opgevallen dat de sfeer serieus en prettig was. 

De Droomspiegel is een Internationale Mentor School (sinds maart 2011) op het gebied van ict-toepassingen. De Droomspiegel gebruikt ICT door de hele school heen als middel. Daarmee willen ze het beste uit leerlingen halen door efficiënt les te geven in een uitdagende en vernieuwende leeromgeving. Zo zijn er alleen digitale schoolborden en laptops waar de leerlingen op werken. Binnen het klassikale schoolsysteem wordt er op deze manier maatwerk geleverd voor de leerling.

De schoolbesturen, de Pabo en de gemeente zien het als een gedeelde verantwoordelijkheid om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. De gemeente heeft hiervoor € 2,3 miljoen vrijgemaakt (impuls) als extra investering voor het jaar 2011.

Meer informatie over de kwaliteitsaanpak van schoolbesturen en gemeente (lea plus) vindt u op: http://lea.almere.nl.

Bron: Gemeente Almere

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.